Războiul Regelui, povestea celui mai îndrăgit monarh al românilor, pe VOYO din 16 noiembrie

Războiul Regelui, povestea celui mai îndrăgit monarh al românilor, pe VOYO din 16 noiembrie
Data publicarii: 14 Noiembrie 2022
Data actualizare: 14 Noiembrie 2022
În noiembrie, istoria românilor este pe VOYO. După lansarea documentarului Maria – Inima României, VOYO prezintă o pagină memorabilă din trecutul acestei națiuni binecuvântate cu un rege care și-a dedicat întreaga viață cauzei naționale.

Documentarul Războiul Regelui poate fi urmărit pe VOYO din 16 noiembrie. În regia lui Trevor Poots, filmul surprinde, în cele 47 de minute, unele dintre momentele-cheie ale destinului ultimului monarh al României. Aflată la confluența dintre interesul Germaniei lui Hitler și șantajul sovietic, România avea să intre în Al Doilea Război Mondial cu un rege care abia împlinise 19 ani. 

Tânărul monarh reușea atunci să schimbe deznodământul războiului și cursul istoriei prin deciziile sale. Documentarul Războiul Regelui îl dezvăluie pe Mihai I așa cum istoria, poate, nu a făcut-o și surprinde toate detaliile importante din viața sa.

Unul dintre cele mai controversate este lovitura de stat din 23 august 1944, când Mihai I a fost pus în fața celei mai grele decizii din viața sa. O decizie care avea să schimbe radical parcursul României în următorii 50 de ani.

VOYO – Let’s VOYO!


Modifică setările cookies