Documentarul Maria – Inima României, pe VOYO, din 9 noiembrie. Descoperă istoria care nu trebuie uitată!

Documentarul Maria ndash; Inima României, pe VOYO, din 9 noiembrie. Descoperă istoria care nu trebuie uitată!
Data publicarii: 08 Noiembrie 2022
Data actualizare: 08 Noiembrie 2022
În noiembrie, VOYO ți-a pregătit o întâlnire de excepție cu personalitatea puternică a Reginei Maria, care a produs ecouri pe toate meridianele lumii grație implicării suveranei în suținerea cauzei românilor. Documentarul „Maria – Inima României” e disponibil în platformă de miercuri, 9 noiembrie.

Este greu de imaginat care ar fi fost parcursul României în zorii creării sale ca stat independent fără efortul diplomatic impresionant al Reginei Maria. Implicarea sa neobosită pentru susținerea efortului de creare a României mari este evocată în excepționalul documentar Maria – Inima României, realizat de producătorul John M. Florescu.

Documentarul e disponibil pe VOYO, de miercuri, 9 noiembrie 2022.

O pagină crucială din istoria României s-a scris odată cu scoaterea la lumină a rolului hotărâtor pe care l-a avut una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei din Europa în susținerea idealului național.

Maria, soția Regelui Ferdinand I, a bătut la toate ambasadele și cancelariile lumii pentru a susține cauza României, în ciuda sorților potrivnici, la finalul Primului Război Mondial.

Descrisă în epocă drept „mama răniților”, Regina Maria a fost mamă pentru oameni și regină pentru o națiune la început de drum. 

Documentarul se concentrază pe efortul depus de regină pentru recunoașterea internațională a statului român reîntregit, pe încoronarea din octombrie 1922, dar evocă și momente mai puțin plăcute, cum ar fi alungarea dispusă de fiul său, Carol al II-lea, odată cu venirea acestuia la putere.

Realizat excepțional, documentarul conține imagini mai puțin cunoscute, colorate cu ajutorul tehnologiei moderne, și vocea Reginei Maria, captată în timpul interviurilor, discursurilor sau discuțiilor avute cu importanți oameni politici ai vremii.

Maria – Inima României este o pagină memorabilă din istoria României care nu trebuie uitată niciodată. 

Abonează-te la VOYO și urmărește documentarul!


Modifică setările cookies