Una dintre cerințele cu care s-au confruntat elevii clasei a VIII-a, la examenul de Limbă Română a fost transcrierea unei propoziții subordonate dintr-un enunț, relatează digi24. Puțin confuz, unul dintre elevi a ținut totuși să ofere un răspuns și a scris următoare „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii", răspuns care cu siguranță merită un premiu pentru originalitate.
Într-un alt excercițu, li s-a cerut acestora să găsească un element comun din ambele texte. Astfel, un elev a considerat că elementul comun "este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte".
Elevii au avut de rezolvat și un exercițiu ce privește folosirea corectă a formei negative la imperativ a verbului "a face", iar pronumele "ea" să fie folosit ca un complement prepozițional. Pentru a economisi timp și spațiu pe foaia albă, un elev a decis să combine cele doua cerințe și a ieșit următorul răspuns: "”Nu face pe ea”.
Și la exercițiul de argumentare au existat perle care au stârnit zâmbete. Elevilor li s-a cerut să argumenteze importanța respectării regulilor, iar un elev a scris:
"Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!"
Confuzie a existat și la exercițiul ce a vizat verificarea cunostiintelor în materie de figuri de stil. Acestora li s-a cerut să aleagă două figuri de stil dintr-un text dat, iar unul dintre elevi a nu și-a amintit forma corectă a cuvântului ”piercing-uri” și a scris "piersuri".
Sursă foto: Shutterstock