„Crai nou”, filmul cu 6 nominalizări la Premiile Gopo, disponibil pe VOYO

Crai nou , filmul cu 6 nominalizări la Premiile Gopo, disponibil pe VOYO
Data publicarii: 21 Aprilie 2023
Data actualizare: 21 Aprilie 2023
Cu șase nominalizări la Premiile Gopo 2023, filmul „Crai nou”, în regia Alinei Grigore, este unul dintre favoriții statuetelor din acest an. Pelicula este deja disponibilă pe VOYO.

Crai nou este debutul regizoral al Alinei Grigore, actriță de teatru și film în vârstă de 38 de ani. Filmul are șase nominalizări la Premiile Gopo din acest an, printre care cel mai bun film de lungmetraj, cel mai bun actor în rol principal (Mircea Postelnicu) și cea mai bună regie (Alina Grigore).

Filmul, care îi are în distribuţie pe Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi și Vlad Ivanov, este disponibil deja pe VOYO.

Filmul spune povestea Irinei, o tânără de 22 de ani din mediul rural care se luptă să urmeze studii superioare și să scape de familia ei disfuncțională. O experiență sexuală ambiguă cu un artist îi va stimula intenția de a lupta împotriva violenței familiei.

Conform regizoarei, Crai nou este inspirat din realitatea satului în care ea a crescut. Alina Grigore, care s-a născut în 1984, a dezvăluit că dintre fetele care au părăsit satul în vremea aceea, ea a fost singura care a plecat pentru a studia la facultate. „Situaţia a rămas la fel, fetele sunt nevoite să plece şi există manipulare pentru a fi obligate să se căsătorească, să plece la muncă în străinătate şi a face copii”, a spus cineasta, conform Agerpres.

6 nominalizări la Premiile Gopo 2023

Crai nou a câștigat a câştigat trofeul Concha de Oro la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian (Spania). În 2023 este nominalizat la șase coategorii ale Premiilor Gopo:

  1. Cel mai bun film de lungmetraj
  2. Cea mai bună regie - Alina Grigore;
  3. Cel mai bun actor în rol principal - Mircea Postelnicu
  4. Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură - Ayfer Cadâr, George Bogdan Negrișan
  5. Cel mai bun film de debut - Alina Grigore
  6. Tânără speranță - Ioana Chițu și Ilinca Neacșu.

Modifică setările cookies