Trei filme cu Alexandru Papadopol pe care trebuie să le vezi acum pe VOYO

Trei filme cu Alexandru Papadopol pe care trebuie să le vezi acum pe VOYO
Data publicarii: 21 Iunie 2023
Data actualizare: 21 Iunie 2023
Alexandru Papadopol este unul dintre actorii români care au debutat în forță în cinematografie. De la „Marfa și banii” (2001) la „Balaur” (2021) au trecut 20 de ani de continuă căutare a rolului perfect. Iată trei filme cu Alexandru Papadopol în rol principal pe care merită să le vezi pe VOYO!


Marfa și banii (2001)



Este primul lungmetraj al lui Alexandru Papadopol, în care a jucat când era încă în facultate. Cu toate acestea, rolul i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Salonic.

Filmul este povestea lui Ovidiu, un novice care acceptă să livreze „lucruri periculoase” pentru bani. El va afla în curând că această călătorie îi va schimba părerea despre viață, pentru totdeauna.

În film mai joacă Dragoș Bucur, Ioana Flora și Luminița Gheorghiu. Vezi Marfa și banii pe VOYO!

Occident (2002)



Doar un an mai târziu, Alexandru Papadopol obține un nou succes cu interpretarea din Occident, care a fost răsplătită, în 2003, cu premiul pentru cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România.

Occident este o comedie dulce-amăruie care ia în discuție tendința tot mai mare a tinerilor est-europeni de a migra spre vest. Când Luci (Alexandru Papadopol) și iubita lui, Sorina (Anca Androne), sunt evacuați din apartamentul lor, Sorina decide că trebuie să viziteze mormântul tatălui ei și să ceară un „semn”. 

Câteva secunde mai târziu, Luci este lovit în cap de o sticlă și dus la spital de un francez. În ciuda dragostei ei pentru Luci, Sorina crede că o viață cu siguranță are prioritate față de dragoste și se mută cu bunul samaritean.

Distribuția e completată de Tania Popa, Coca Bloos și Dorel Vișan. Regizor: Cristian Mungiu

Acasă la tata (2015)



Un film mai recent este Acasă la tata, peliculă în regia lui Andrei Cohn, după un scenariu de Mimi Brănescu. Este povestea lui Robert, un scriitor tânăr aflat într-o criză. Aceasta îl impinge să se întoarcă în locurile copilăriei și adolescenței, unde redescoperă oameni din trecutul său. 

În 24 de ore, Robert va rescrie toate relațiile cu oamenii de atunci: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu trecutul.

În film mai joacă Ioana Flora și Andi Vasluianu.


Modifică setările cookies