Documentarele Maria, inima României! și Războiul Regelui sunt disponibile în noiembrie pe VOYO!

Documentarele Maria, inima României! și Războiul Regelui sunt disponibile în noiembrie pe VOYO!
Data publicarii: 14 Noiembrie 2022
Data actualizare: 14 Noiembrie 2022
Documentarele Maria, inima României! și Războiul Regelui, care prezintă poveștile unor perioade importante din istoria țării noastre, pot fi urmărite luna aceasta pe VOYO.

Filmul Maria, inima României! este disponibil deja pe platforma online. Născută prințesă britanică, nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii, Maria s-a căsătorit cu Prinţul Moştenitor al României în 1893. A fost în centrul luptei pentru realizarea Marii Uniri din 1918 şi pentru crearea României moderne. Destinul său a fost influențat de evenimente întâmplate în palatele regale din România, în saloanele Parisului, pe străzile New York-ului, la Kremlin și chiar în Vestul Sălbatic. Filmul prezintă și aspecte mai puțin plăcute ale vieții Reginei. Carol, fiul său, nu a avut o relație bună cu părinții, pe care i-a disprețuit, iar în momentul în care a devenit rege, și-a alungat mama de la curte. În cadrul documentarului vor putea fi văzute și imagini video color cu Regina Maria din Primul Război Mondial, de la Încoronarea de la Alba Iulia, dar și din vizitele externe.

Documentarul Războiul Regelui va putea fi urmărit începând din 16 noiembrie, de la ora 10:00, pe VOYO. 

Filmul surprinde momentele-cheie ale destinului ultimului monarh al țării noastre. Aflată la confluența dintre interesul Germaniei lui Hitler și șantajul sovietic, România avea să intre în Al Doilea Război Mondial cu un rege care abia împlinise 19 ani. Tânărul monarh reușea atunci să schimbe deznodământul războiului și cursul istoriei prin deciziile sale. Documentarul Războiul Regelui îl dezvăluie pe Mihai I așa cum istoria, poate, nu a făcut-o și surprinde toate detaliile importante din viața sa.

Cele două filme document sunt disponibile începând cu luna aceasta abonaților VOYO.

VOYO – Let’s VOYO!


Modifică setările cookies